Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Düşük Proteinli Çiğ Köfte

  • Tarif Yapılışı: 8 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 76,91 mg

2.03
Borsalar
208.32
Kalori
Aşama 1

Patates küpler haline getirilir kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.

Aşama 2

Bir yoğurma kabının içine düşük proteinli galeta unu, rendelenmiş soğan, domates salçası, biber salçası, haşlanan patatesler ve sarımsak eklenerek yoğurulmaya başlanır,

Aşama 3

Zeytinyağı, isot, pul biber, karabiber, tuz, kimyon, nar ekşisi, buz, limon suyu, eklenir ve iyice yoğurulur.

Aşama 4

En son aşamada taze soğan ve maydanoz eklenir biraz daha yoğurularak şekillendirilip servis edilir.

Aşama 5

Servis önerisi 1 limon, 10-12 yaprak marul ve 3-4 adet çeri domates.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 1 adet orta boy patates (250 gram)
  • 1 litre kayar su
  • 400 gram düşük proteinli galeta unu
  • 1 rendelenmiş kuru soğan (60 gram)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (30 gram)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (30 gram)
  • 2 diş sarımsak (5 gram)
  • 50 ml zeytinyağı (1/2 çay bardağı)
  • 1 yemek kaşığı isot (7 gram)
  • 1 yemek kaşığı pul biber (7 gram)
  • 1 gram karabiber
  • 2 gram tuz
  • 2 gram kimyon
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi (30 ml)
  • 1 kase buz (250 gram)
  • ½ limon suyu (30 ml)
  • 50 gram taze soğan (4 dal)
  • 30 gram maydanoz (1/6 bağ)
  • Servis önerisi 1 limon, 10-12 yaprak marul ve 3-4 adet çeri domates

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?