Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ekmek Hamuru

  • Tarif Yapılışı: 6 porsiyon (dilim)

0.29
Borsalar
185.06
Kalori
Aşama 1

Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.

Aşama 2

Unun ortasına havuz yapılır. Su ve maya karışımı eklenir, karıştırılır.

Aşama 3

Un ve mayalı su karıştırıldıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir. Karışım yoğurulur.

Aşama 4

Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur 6 parçaya bölünür.

Aşama 5

30 dakika tepside mayalandırılır.

Aşama 6

Mayalanmış hamura bıçak yardımı ile çizik atılır, hiç dokunulmadan 200 oC dereceli fırına verilir.

Aşama 7

12-15 dakika boyunca pişirilir.

Aşama 8

Ekmek piştikten sonra üzerine zeytinyağı sürülür. 2 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir.

NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (5 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı (ekmeğin üzerine sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?