Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Fırında Köfte

  • Tarif Yapılışı: 4 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 113,38 mg

3.02
Borsalar
206.83
Kalori
Aşama 1

Tavaya zeytinyağı dökülür, üzerine patlıcanlar eklenir ve sotelenir,

Aşama 2

Tuz, karabiber, kuru soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir,

Aşama 3

Patlıcanlar piştikten sonra rondada püre haline getirilir.

Aşama 4

Karışım bir kasenin içerisine alınır sıfır proteinli süt, maydanoz, pul biber, kimyon, düşük proteinli galeta unu eklenerek yoğurulur ve şekillenip bir borcam kabın içerisine alınır.

Aşama 5

Rendelenmiş domateslerin içerisine, pul biber, sarımsaklar, eklenerek karıştırılır patlıcan köftelerinin üzerine dökülerek 180 C° de 20 dakika pişirilerek servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
  • 1 bostan patlıcan (400 gr)
  • 2 gr tuz
  • 1 gr karabiber
  • 1 kuru soğan (100 gr)
  • 2 yemek kaşığı sıfır proteinli süt(30 ml)
  • 30 gr maydanoz
  • 2 gr pul biber
  • 2 gr kimyon
  • 1 su bardağı düşük proteinli galeta unu (100 gr)
  • 2 rendelenmiş domates (300 gr)
  • 2 gr pul biber
  • 2 diş sarımsak (5 gr)

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?