Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Halka Tatlısı

  • Tarif Yapılışı: 6 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 12,85 mg

0.28
Borsalar
395.07
Kalori
Aşama 1

Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenir ve kenara alınır.

Aşama 2

Oda sıcaklığındaki su ve karnıyarık otu karıştırılır.

Aşama 3

Unun ortasına havuz yapılır. Su karışımı, vanilya, kabartma tozu, şeker, sıfır proteinli süt eklenip karıştırılır.

Aşama 4

Karışım sıkma torbasının içine konulur.

Aşama 5

Sıkma torbasından halka şeklinde kızgın yağın üzerine sıkılır.

Aşama 6

Sonrasında şerbetin içerisine atılır. Soğuduktan sonra servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2 su bardağı (200 gr) düşük proteinli un
  • 3 gr kabartma tozu
  • 1 su bardağından biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) toz şeker
  • 4 yemek kaşığı (40 ml) zeytinyağı
  • 1 tutam vanilya
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
  • Şerbet için;
  • 3 su bardağı (500 gr) şeker
  • 2,5 su bardağı (500 ml) su
  • 1/4 limon suyu

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?