Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Havuçlu Tarçınlı Kek

  • Tarif Yapılışı: 8 Porsiyon
  • COOK TIME:

Fenilalanin porsiyon: 12,02 mg

0.30
Borsalar
358.75
Kalori
Aşama 1

Bir havuç rendelenir,

Aşama 2

Başka bir kabın içine, düşük proteinli un, toz şeker, kabartma tozu, tarçın eklenerek karıştırılır,

Aşama 3

Üzerine sıvı yağ, su, sıfır proteinli süt eklenerek mikser ile karıştırılır, rendelenen havuçlarda eklenir ve tekrar karıştırılır.

Aşama 4

Kek kalıbının içine margarin sürülür ve kek karışımı içine dökülür, 180 c derecelik önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir ve pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 1 havuç (100 gram)
  • 350 gram düşük proteinli un
  • 120 gram toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu (5 gram)
  • 1 gram toz tarçın
  • 100 mililitre sıvı yağ
  • 200 mililitre su
  • 200 mililitre sıfır proteinli süt
  • 1 yemek kaşığı margarin (10 gram)
  • 10 gram pudra şekeri

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?