Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

İçli Köfte

  • Tarif Yapılışı: 4 adet

Fenilalanin adet: 80,19 mg

1.90
Borsalar
184.31
Kalori
Aşama 1

Patatesler haşlanır. Çatal yardımı ile ezilir. Yumurta ikamesi, düşük proteinli süt ve düşük proteinli un ile karıştırılır. İçli köfte kaplaması hazırlanır.

Aşama 2

İç harcı için patlıcan közlenir. Soğan zeytinyağında kavrulur. Sarımsak, tuz, karabiber ve maydanoz eklenir. Patlıcanla karıştırılarak iç harç elde edilir.

Aşama 3

Hamur elde açılır. İçerisine iç harç konur ve haşlanır. Servis edilir.

  • Köftenin dış harcı için;
  • 1 adet orta boy (100 g) haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı (15 g) yumurta ikamesi
  • 5-6 yemek kaşığı (50 - 60 g) düşük proteinli un
  • 3 yemek kaşığı (45 ml) 0 proteinli süt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber
  • İç Malzemesi için;
  • 1 adet (120 g) patlıcan
  • 1 adet (60 g) ince doğranmış karamelize soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 40 g maydanoz
  • 3 yemek kaşığı (30 ml) zeytinyağı

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?