Fenilalanin porsiyon: 140,28 mg
Tavaya zeytinyağı dökülür soğanlar kavrulur, üzerine mantar eklenir yüksek ateşte kavrulmaya devam edilir,
Ispanak, tuz ve karabiber eklenir birkaç dakika daha sotelenir kenara alınır.
Ilık suyun içine, karnıyarık otu tohumu, şeker, tuz eklenir karıştırılarak 10 dakika bekletilir.
Düşük proteinli unun içine, hazırlanan sıvı karışım yavaş yavaş eklenir, zeytinyağı da eklenip yoğurulmaya başlanır.
Hamur ikiye bölünür, yuvarlak şekilde açılır, içine hazırlanan ıspanaklı harç eklenir ve zarf şekline getirilir.
Tavada bir miktar tereyağı ile kısık ateşte pişirilir servis edilir.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.