Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Kapya Biber Soslu Kremalı Makarna

  • Tarif Yapılışı: 3 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 63,52 mg / Valin porsiyon : 65,7 mg/ Lösin: 99,1 mg / İzolösin: 56,75 mg

1.72
Borsalar
392.50
Kalori
Aşama 1

Bir tencerenin içinde 2 litre su kaynatılır ve tuz eklenir,

Aşama 2

Üzerine düşük proteinli makarna eklenerek 10-12 dakika pişirilir ve süzülüp soğuk su ile yıkanır.

Aşama 3

Bir tavanın içine tereyağı alınarak eritilir, üzerine kırmızı soğan ve kapya biber eklenerek kavrulur, üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve su eklenerek 5 dakika daha pişirilir.

Aşama 4

Pişen sebzeler kenara alınır üzerine sıfır proteinli süt eklenerek blenderden geçirilip püre haline getirilir.

Aşama 5

Biber sosu hazırlanmış makarna ile karıştırılarak servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2 litre kaynar su
  • 1 gram tuz
  • 250 gram düşük proteinli makarna
  • 30 gram tereyağı
  • 75 gram kuru soğan
  • 200 gram kapya biber
  • 1 gram tuz
  • 1 gram kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak (3 gram)
  • 100 ml su
  • 250 ml sıfır proteinli süt

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?