Fenilalanin porsiyon: 63,52 mg / Valin porsiyon : 65,7 mg/ Lösin: 99,1 mg / İzolösin: 56,75 mg
Bir tencerenin içinde 2 litre su kaynatılır ve tuz eklenir,
Üzerine düşük proteinli makarna eklenerek 10-12 dakika pişirilir ve süzülüp soğuk su ile yıkanır.
Bir tavanın içine tereyağı alınarak eritilir, üzerine kırmızı soğan ve kapya biber eklenerek kavrulur, üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve su eklenerek 5 dakika daha pişirilir.
Pişen sebzeler kenara alınır üzerine sıfır proteinli süt eklenerek blenderden geçirilip püre haline getirilir.
Biber sosu hazırlanmış makarna ile karıştırılarak servis edilir.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.