Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Kemal Paşa Tatlısı

  • Tarif Yapılışı: 6 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 10,65 mg / Valin porsiyon : 11,57 mg/ Lösin: 16,02 mg / İzolösin: 8,95 mg

0.28
Borsalar
365.65
Kalori
Aşama 1

Bir kasenin içine, düşük proteinli un, şeker, pekmez, sıfır proteinli süt ve tereyağı alınarak yoğurulur.

Aşama 2

Hazırlanan hamurdan parçalar kopartılarak elde yuvarlanılır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır,

Aşama 3

Hazırlanan ürünleri 180°C lik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.

Aşama 4

Bir tencerenin içine sıfır proteinli süt ve şeker eklenerek şeker eriyene kadar ısıtılır ve karıştırılır.

Aşama 5

Fırından çıkan ürünler soğutulur, ılık şerbete birkaç saniye bandırılır ve servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 180 gram düşük proteinli un
  • 50 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (20 gram)
  • 50 ml sıfır proteinli süt
  • 50 gram tereyağı
  • 750 ml sıfır proteinli süt
  • 150 gram toz şeker

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?