Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Kısır

  • Tarif Yapılışı: 5 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 140,52 mg

4.16
Borsalar
168.40
Kalori
Aşama 1

Karnabaharlar bir rondonun içerisine alınır ve parçalanır.

Aşama 2

Tavanın içerisine zeytinyağı eklenerek soğanlar pembeleşene kadar kavrulur,

Aşama 3

Üzerine karnabahar eklenir ve 6-7 dakika pişirilir,

Aşama 4

Üzerine Domates salçası, biber salçası eklenerek 2-3 dakika daha pişirilir,

Aşama 5

Tuz, karabiber, sarımsak, pul biber, kimyon, eklenir ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır.

Aşama 6

Ürün ılındıktan sonra, nar ekşisi, maydanoz, nane ve taze soğan eklenrek servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 500 gr karnabahar
  • ½ çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
  • 1 kuru soğan (100 gr)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (30 gr)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (30 gr)
  • 2 gr tuz
  • 1 gr karabiber
  • 2 diş sarımsak (5 gr)
  • 1 çay kaşığı pul biber (2 gr)
  • 1 çay kaşığı kimyon (2 gr)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi (50 ml)
  • maydanoz (30 gr)
  • 3 dal taze soğan (50 gr)
  • 10 gr taze nane

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?