Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Kolay Mantı

  • Tarif Yapılışı: 2 porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 111,73 mg

3.30
Borsalar
558.56
Kalori
Aşama 1

Tavada tereyağını eritilir.

Aşama 2

Yemeklik doğranmış kuru soğan, tuz, karabiber, küpler halinde doğranmış mantar, pul biber ve maydanoz ilave edilip, kenara alınır.

Aşama 3

 

Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumunu ilave edilip karıştırılır. (Karnıyarık otu tohumu suyun jelleşmesine yardımcı olacaktır)

Aşama 4

Düşük proteinli unun içerisine tuz, yumurta ikamesi, hazırlanan sıvı karışım, sıfır proteinli süt eklenip yoğurulduktan sonra 30 dakika oda ısısında dinlendirilir.

Aşama 5

Hamuru iki eşit parçaya bölünüp tezgah unlandıktan sonra bezeler açılır.

Aşama 6

Açılan hamurun üzerine hazırlanan harç aralıklarla konulur.

Aşama 7

İkinci hamur, harçların konulduğu hamurun üzerine konulup kenarlarından elle geçilerek bıçak yardımıyla kesilir.

Aşama 8

Kenarları iyice kapatıldıktan sonra mantılar kaynar suya atılıp 1 dakika haşlanır.

Aşama 9

Haşlanan mantıların üzerine düşük proteinli yoğurt ve pul biber dökülüp servis edilir.

NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • İç harç için;
  • 15 gram tereyağı/ 1 yemek kaşığı
  • 100 gram kuru soğan/ 1 orta boy
  • 5 gram tuz/ 1 çay kaşığı
  • 3 gram karabiber/ 1 silme çay kaşığı
  • 100 gram mantar/10 orta boy
  • 5 gram pul biber/ 1 çay kaşığı
  • 10 gram maydanoz/ 1 avuç
  • Hamur için;
  • 150 mililitre ılık su/ 1.5 çay bardağı
  • 7 gram karnıyarık otu tohumu/ 1 yemek kaşığı
  • 250 gram düşük proteinli un/ 2 su bardağı
  • 5 gram tuz/ 1 çay kaşığı
  • 5 gram yumurta ikamesi/ 1 çay kaşığı
  • 50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı
  • Haşlamak için;
  • 400 mililitre su/ 2 su bardağı

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?