Fenilalanin porsiyon: 111,73 mg
Tavada tereyağını eritilir.
Yemeklik doğranmış kuru soğan, tuz, karabiber, küpler halinde doğranmış mantar, pul biber ve maydanoz ilave edilip, kenara alınır.
Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumunu ilave edilip karıştırılır. (Karnıyarık otu tohumu suyun jelleşmesine yardımcı olacaktır)
Düşük proteinli unun içerisine tuz, yumurta ikamesi, hazırlanan sıvı karışım, sıfır proteinli süt eklenip yoğurulduktan sonra 30 dakika oda ısısında dinlendirilir.
Hamuru iki eşit parçaya bölünüp tezgah unlandıktan sonra bezeler açılır.
Açılan hamurun üzerine hazırlanan harç aralıklarla konulur.
İkinci hamur, harçların konulduğu hamurun üzerine konulup kenarlarından elle geçilerek bıçak yardımıyla kesilir.
Kenarları iyice kapatıldıktan sonra mantılar kaynar suya atılıp 1 dakika haşlanır.
Haşlanan mantıların üzerine düşük proteinli yoğurt ve pul biber dökülüp servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.