Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Kurabiye

  • Tarif Yapılışı: 15 adet

Fenilalanin adet: 4,8 mg

0.10
Borsalar
106.00
Kalori
Aşama 1

Yumurta ikamesi, sıfır proteinli süt ile karıştırılır.

Aşama 2

Düşük proteinli unun üzerine yumurta karışımı eklenir. Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Tercihe göre kuru meyve, tarçın, toz zencefil, kakao, meyve püresi eklemesi yapılır. Bu tarifte 3 yemek kaşığı çilek reçeli kullanılmıştır.

Aşama 3

Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Kurabiye şekli verilir.

Aşama 4

180 0C derecede 8-10 dakika arası pişirilir.

NOT: Doktor veya diyetisyeninizin danışarak, isteğe göre kuru meyve, tarçın, toz zencefil, kakao veya meyve püresi ekleyebilirsiniz.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 8 yemek kaşığı (100 g) tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı (50 g) pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı (20 g) yumurta ikamesi
  • 2 yemek kaşığı (20 ml) 0 proteinli süt
  • 1,5 su bardağı (150 g) düşük proteinli un
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe göre kuru meyve, tarçın, toz zencefil, kakao, meyve püresi

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?