Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Pesto Soslu Makarna

  • Tarif Yapılışı: 2 Porsiyon
  • COOK TIME:

Fenilalanin porsiyon: 61,39 mg

1.44
Borsalar
514.97
Kalori
Aşama 1

Bir kabın içine düşük proteinli un, karnıyarık otu tohumu, zerdeçal, tuz ve su eklenerek yoğurulur,

Aşama 2

Bir kabın içine taze fesleğen, maydanoz, sarımsak, tuz, zeytinyağı eklenerek blendır ile püre haline getirilir.

Aşama 3

Hamurun altına ve üstüne düşük proteinli un atıp açılır ve kesilir.

Aşama 4

Tenceredeki kaynar suya makarnalar eklenerek 1 dakika haşlanır, süzülür,

Aşama 5

Makarnalar ve sos bir tavaya alınarak 2-3 dakika pişirilir ve servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 200 gram düşük proteinli un
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu (7 gram)
  • 1 gram zerdeçal
  • 1 gram tuz
  • 170 mililitre su
  • Sos için;
  • 30 gram taze fesleğen
  • 20 gram maydanoz
  • 1 diş sarımsak (3 gram)
  • 1 gram tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
  • Hamuru açmak için 10 gram düşük proteinli un
  • 1 litre kaynar su

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?