Fenilalanin porsiyon: 12,71 mg
Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu ilave edilip karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletilir.
Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tereyağı, tuz, zeytinyağı, sıfır proteinli süt, kabartma tozu, elma sirkesi eklenip çatalla karıştırılır.
Hamur yoğurulduktan sonra dere otunu eklenip yoğurulmaya devam edilir.
Hamur 8 eşit parçaya bölünüp elle yuvarlanır.
Hamurun ortasını açılıp düşük proteinli kaşar peynir ilave edilip kapatılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
Tabağa poğaçalar konulup kuru domates ve dere otuyla servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.