Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Peynirli Dereotlu Poğaça

  • Tarif Yapılışı: 8 porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 12,71 mg

0.32
Borsalar
197.15
Kalori
Aşama 1

Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu ilave edilip karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletilir.

Aşama 2

Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tereyağı, tuz, zeytinyağı, sıfır proteinli süt, kabartma tozu, elma sirkesi eklenip çatalla karıştırılır.

Aşama 3

Hamur yoğurulduktan sonra dere otunu eklenip yoğurulmaya devam edilir.

Aşama 4

Hamur 8 eşit parçaya bölünüp elle yuvarlanır.

Aşama 5

Hamurun ortasını açılıp düşük proteinli kaşar peynir ilave edilip kapatılır.

Aşama 6

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.

Aşama 7

Tabağa poğaçalar konulup kuru domates ve dere otuyla servis edilir.

NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 150 mililitre ılık su/ 1.5 çay bardağı
  • 7 gram karnıyarık otu tohumu/ 1 yemek kaşığı
  • 250 gram düşük proteinli un/ 2 su bardağı
  • 50 gram tereyağı/ 3.5 yemek kaşığı
  • 3 gram tuz/ 1 çay kaşığı
  • 30 mililitre zeytinyağı/ 3 yemek kaşığı
  • 50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı
  • 10 gram kabartma tozu/ 1 paket
  • 10 mililitre elma sirkesi/ 1 yemek kaşığı
  • 30 gram dere otu/ bir tutam

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?