Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Pizza

  • Tarif Yapılışı: 4 porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 48,91 mg

1.30
Borsalar
452.53
Kalori
Aşama 1

Oda sıcaklığındaki su, tuz ve maya karıştırılır. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.

Aşama 2

Unun ortasına havuz yapılır. Su karışımı eklenir ve karıştırılır. Zeytinyağı ve sıfır proteinli süt eklenir ve yoğurulur.

Aşama 3

Tepside dinlenmiş olan hamur pizza şekline getirilir. (ister ince, ister kalın hamur)

Aşama 4

Sosu için bir tavaya zeytinyağı dökülür. Üzerine salça eklenip 2-3 dakika pişirilir. Sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve su eklenir. Kıvam alana kadar pişirilir.

Aşama 5

Tepside dinlendirdiğimiz hamurun üzerine salçalı sos sürülür. Düşük proteinli peynir ve istenilen sebzelerden eklenir.

Aşama 6

Önceden ısıtılmış 200 0 C fırın tabanına en yakın yere tepsi koyulur ve 6-7 dakika kadar pişirilir. (Hamur ince tutulduysa 4-5 dakika pişirilir.)

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 su bardağından biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 çay kaşığından az (2 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (10 g) tereyağı (pizza hamurunun üzerine sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı (7 gr) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
  • 200 g düşük proteinli peynir
  • Pizza Sosu:
  • 1 çorba kaşığı (20 g) domates salçası
  • Yarım çay kaşığı (5 g) kuru kekik
  • 1 diş (5 g) sarımsak
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (3 g) karabiber
  • 1 su bardağı (200 ml) su

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?