Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Sebzeli El Açması Makarna

  • Tarif Yapılışı: 3 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 54,6 mg

0.45
Borsalar
343.64
Kalori
Aşama 1

Bir kabın içine düşük proteinli un, karnıyarık otu tohumu, zerdeçal, tuz ve su eklenerek yoğurulur,

Aşama 2

Hamurun altına ve üstüne düşük proteinli un atılarak açılır, hamur kesilir.

Aşama 3

Tavaya zeytinyağı, havuç, kırmızı soğan eklenerek kavrulur, kapya biber, sarımsak, tuz, kabak eklenerek 5-6 dakika daha sotelenir,

Aşama 4

Tenceredeki kaynar suya tuz eklenip makarnalar 1 dakika haşlanır, süzülür ve sebzelerle karıştılıp servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 200 gram düşük proteinli un
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu (7 gram)
  • 1 gram zerdeçal
  • 1 gram tuz
  • 160 mililitre su
  • Hamurun üzeri için 10 gram düşük proteinli un
  • Sos için;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 ml)
  • 1 havuç (100 gram)
  • 1 kırmızı soğan (100 gram)
  • 1 kapya biber (70 gram)
  • 2 diş sarımsak (5 gram)
  • 1 gram tuz
  • 1 gram karabiber
  • 1 kabak (100 gram)
  • 1 litre kaynar su
  • 1 gram tuz

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?