Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Şekerpare

  • Tarif Yapılışı: 6 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 9,85 mg

0.29
Borsalar
240.16
Kalori
Aşama 1

Bir kasenin içine düşük proteinli un, pekmez, şeker, margarin, su eklenerek hamur yoğurulur,

Aşama 2

Hamurdan parça kopartılıp şekillendirilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bırakılır, üzerine pekmez sürülüp çatal ile şekil verilir, önceden ısıtılmış 180 c derecelik fırında 20 dakika pişirilir,

Aşama 3

Bir tencerenin içine şeker, su ve limon suyu eklenir ve 5 dakika kaynatılır.

Aşama 4

Şekerpareler fırından çıkartılır soğutulur, üzerine sıcak şerbet dökülür soğumaya bırakılır ve servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 160 gram düşük proteinli un
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (15 gram)
  • 50 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya (5 gram)
  • 50 gram margarin
  • 50 mililitre su
  • 1 yemek kaşığı pekmez (şekerparelerin üzerine)
  • Şerbet için;
  • 1 su bardağı toz şeker (120 gram)
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • ¼ limon suyu (20 ml)

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?