Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Un Helvası

  • Tarif Yapılışı: 8 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 6,69 mg

0.14
Borsalar
325.47
Kalori
Aşama 1

Margarin bir tavada eritirlir üzerine un eklenir ve renk alana kadar kavrulur.

Aşama 2

Un renk aldıktan sonra üzerine toz şeker eklenir,

Aşama 3

Sonrasında üzerine sıfır proteinli süt ve vanilya eklenir kıvam alana kadar pişirilir.

Aşama 4

Karışım kıvam aldıktan sonra 2-3 dakika daha pişirilir ve iki kaşık yardımı ile sıcakken şekillendirilirp servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 150 gr margarin
  • 200 gr düşük proteinli un (1,5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker (120 gr)
  • 2 su bardağı sıfır proteinli süt (500 ml)
  • 5 gr vanilya (1 paket)

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?