Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Yoğurt

  • Tarif Yapılışı: 4 porsiyon

Yoğurt (Fenilalanin porsiyon: 10,15 mg)

0.22
Borsalar
107.34
Kalori
Aşama 1

Bir tavada süt ve nişasta karıştırılır. 5 dakika kaynatılır.

Aşama 2

Yoğurdun içine limon suyu eklenir. Tuz ve şeker eklendikten sonra karışıtırılır.

Aşama 3

Ocaktan alınıp ılıdıktan sonra üzerine yoğurtlu karışım eklenir.

Aşama 4

Bir kabın içerisine alınıp 3 saat bir beze sarılarak mayalandırılır ve buzdolabına konulur.

Aşama 5

Bir gün sonra yemeye hazır hale gelir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2 su bardağı (400 ml) 0 proteinli süt
  • 2 yemek kaşığı (40 g) mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı (20 g) mayalamak için yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?