Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Zeytinli Kuru Domatesli Poğaça

  • Tarif Yapılışı: 8-10 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 34,56 mg / Valin porsiyon : 35,35 mg/ Lösin: 50,37 mg / İzolösin: 32,46 mg

1.14
Borsalar
193.16
Kalori
Aşama 1

Bir kasenin içine düşük proteinli un, karnıyarık otu tohumu, tuz ve kabartma tozu konularak karıştırılır,

Aşama 2

Üzerine zeytinyağı, tereyağı, elma sirkesi, ketçap, maden suyu, sıfır proteinli süt eklenerek yoğurulur,

Aşama 3

Hamurun içine zeytin, kuru domates eklenerek yoğurulur ve şekillenir, yağlı kağıdın üzerine alınır 180 °C de 20-25 dakika pişirilir ve servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 250 gram düşük proteinli un
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu (7 gram)
  • 1 gram tuz
  • 10 gram kabartma tozu
  • 30 ml zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı
  • 10 ml elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı ketçap (20 gram)
  • 100 ml maden suyu
  • 100 ml sıfır proteinli süt
  • 50 gram zeytin
  • 60 gram kuru domates

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?